Loading ...
close

عایق بندی حرارتی و صوتی در سقف های کامپوزیت

logo
عایق بندی حرارتی و صوتی در سقف های کامپوزیت

 

شرح مقاله

 
 

عایق بندی حرارتی و صوتی در سقف های کامپوزیت عرشه فولادی ( Metal Deck )

 

در این مقاله به بررسی عایق بندی حرارتی و صوتی در سقف های کامپوزیت عرشه فولادی به عنوان نمونه ای از عایق بندی در اجرای سقف ساختمان ها پرداخته شده است .


به طور کلی یکی از مراحل اجرای ساختمان عایق بندی حرارتی و صوتی در ساختمان ها به منظور جلوگیری از هدر رفتن انرژی و تامین آسایش می باشد که لزوم اجرای آن در تمامی ساختمان های اسکلت فلزی و ساختمان های اسکلت بتنی در حال ساخت مورد نیاز می باشد ، سقف ساختمان به عنوان یکی از قسمتهای مهم ساختمان با توجه به شرایط و موقعیت پروژه در برخی پروژه ها نیاز به عایق بندی صوتی و حرارتی داشته که در ادامه به عایق بندی سقف های مرکب عرشه فولادی به عنوان نمونه ای از عایق بندی سقف ها پرداخته می شود .


عایق بندی حرارتی در سقف های کامپوزیت عرشه فولادی و سقف های کامپوزیت معمولی :
با توجه به مبحث سوم مقررات ملی ساختمان در مورد رفتار سقف های کامپوزیت عرشه فولادی در برابر آتش از قبیل دوام در برابر حریق و میزان مقاومت در برابر حریق ، سقف های مرکب عرشه فولادی مقاومت در برابر آتش مطابق آزمایش حریق استاندارد را دارا می باشد ، برای جلوگیری از انتقال حرارت به سقف و همچنین برای کنترل مسائل مربوط به آتش سوزی از دو لایه عایق که یک لایه عایق پشم سنگ در زیر سقف و در زیر ورق گالوانیزه ای و یک لایه عایق پلی استایرن در بالای سقف و بر روی سطح بتن ریزی استفاده می شود و با توجه به استفاده از دو لایه عایق حرارتی در بالا و پایین سقف و وجود عایق پشم سنگ باعث مقاومت سقف در مقابل آتش از 2 ساعت تا 4 ساعت با توجه به طراحی فوق گردیده است .


مهمترين ويژگي عايقهاي پشم سنگ مقاومت استثنايي آنها در برابر آتش می باشد، عایق پشم سنگ در دماي حداكثر 800 درجه سانتيگراد ميتواند به طور مداوم عمل كند . دماي ذوب الیاف آن بيش از 1000 درجه سانتيگراد است و در برابر شعله مستقيم آتش تا حدود 4 ساعت مقاومت مي كند .


با توجه به مبحث سوم مقررات ملی ساختمان و نشریه شماره 444 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن مطالعات و بررسی های لازم در مورد محدودیت های محصول فوق انجام شده است که با توجه به آئین نامه های فوق محدودیتی برای طراحی و اجرای سقف کامپوزیت عرشه فولادی وجود ندارد و تمامی تمهیدات لازم در برابر آتش سوزی در حین اجرای سقف مرکب عرشه فولادی براساس مبحث سوم مقرات ملی ساختمان و نشریه شماره 444 مرکز تحقیقات ساختمان و مسکن قابل اجرا خواهد بود .

در تصویر زیر موقعیت عایق های حرارتی و صوتی در سقف نمایش داده شده است .

همانطور که در تصویر نشان داده شده است لایه شماره 2 معرف یک لایه عایق پشم سنگ می باشد که در بین تیرها و از زیر سقف به ورق های گالوانیزه ذوزنقه ای متصل می شود و لایه شماره 7 معرف یک لایه عایق پلی استایرن می باشد که بر روی سطح بتن ریزی شده نصب می شود .

برای معرفی عایق حرارتی باید مواردی را در نظر گرفت که عبارتند از :
مقاومت حرارتی کل پوسته خارجی + عایق حرارت از حد مشخص شده ای بیشتر باشد .
ضریب هدایت حرارتی عایق مصرفی از حد مشخص شده ای بیشتر نباشد .

 

عایق حرارت قابل استفاده در ساختمان به عایقی اطلاق می شود که دارای ضریب هدایت حرارتی کمتر یا مساوی و مقاومت حرارتی مساوی یا بیشتر از باشد .

 

عایق کاری حرارتی می تواند با افزودن یک لایه عایق حرارت در سمت داخل و یا سمت خارج صورت گیرد .
با در نظر گرفتن تیغه های 20 سانتی برای دیوار های خارجی و جرم سطحی دیوار این دیوار ها در گروه اینرسی متوسط قرار دارند .

برای عایق کاری حرارتی دیوارها ، کف و بام می توان از یک لایه پشم سنگ به ضخامت 5 سانتی متر و یا یک لایه عایق پلی استایرن با مشخصات زیر استفاده نمود .


ضریب هدایت حرارتی :

عایق پلی استایرن به صورت برش خورده در بلوک های قالبی تولید شده به صورت منقطع می باشد

مقاومت حرارتی دیوار عبارتند از :
با در نظر گرفتن دیوار به ضخامت 20 سانتی متر و از جنس بلوک سفالی ، مقاومت حرارتی دیوار 0.39 می باشد .

عایق کاری صوتی
برای جلوگیری از انتقال صدا بین طبقات از یک لایه عایق پلی استایرن با ضخامت 3 سانتی متر از بالای سقف که بر روی کف طبقات و بعد از بتن ریزی نصب می شود ( کف شناور ) و یک لایه عایق پشم سنگ به ضخامت 5 سانتی متر از پایین سقف استفاده می شود که مانع از عبور صدا بین طبقات می شود ( عايق پشم سنگ بازدهي بالايي در جذب و کاهش صدا دارد و به عنوان آكوستيك در استوديوهاي صدا برداري و تونلهاي مترو مورد استفاده قرار ميگيرد) ، همچنین برای صدابندی دیوارهای داخلی و خارجی با توجه به منطقه بندی شهری و با استفاده از مبحث 18 مقررات ملی ساختمان می توان از دیوار های مختلف با عایق بندی متناسب با محیط بهره برد .
در مواردی که با توجه به منطقه بندی شهری تراز نوفه محیطی قابل قبول نمی باشد می توان از عایق بندی صوت در سقف ( عایق پلی استایرن از بالای سقف و عایق پشم سنگ از پایین سقف ) همچنین از عایق کاری دیوارهای خارجی و داخلی ( با استفاده از عایق پشم سنگ ) و به کار بردن پنجره های دو جداره و درهای ورودی متناسب با شرایط محیط با استفاده از مبحث 18 مقررات ملی ساختمان بهره برد .


 

 

 

 

آدرس:تهران خیابان شریعتی بالاتر ازپل سید خندان روبروی پارک شریعتی کوچه نور محمدی پلاک 32 واحد 3

021-26710833

021-26710835

021-22844945

 

 

 

مارا در شبکه های اجتماعی دنبال کنید 

 

    

 



   

 

کالای شما به سبد خریدتان اضافه شد

تعداد